Waarom een Meldpunt Branded Content?

Veel mensen hebben het blijkbaar -nog- niet door, dat veel van wat ze lezen of zien helemaal niet is voortgekomen uit het enthousiasme van een journalist, maar uit betaling door een derde partij.

Vroeger heette dat ‘advertorial’ (en dat stond er ook bij), tegenwoordig komt het fenomeen voor met namen als ‘branded content’ of ‘native advertising’. En jammer genoeg meestal helemaal niet herkenbaar als zodanig.

We vinden dat marketeers een keuze moeten maken: maak reclame of maak eerlijke content, en probeer niet te verhullen dat je een objectief medium hebt omgekocht om jouw boodschap te verkondigen. Andere kritische schrijvers hebben dat nog mooier verwoord dan wij het kunnen, klik hier voor een lijstje met artikelen.

Heb je ook een hekel aan ‘branded content’? Help ons dan door het melden van artikelen in een ‘objectief’ medium die ‘omgekocht’ overkomen (zonder dat er dat bij staat). Wees niet bang voor de marketeers die aan ‘branded content’ doen, ze beweren toch al dat iedereen ziet dat het ‘branded’ is.

Klik hier voor het formulier.

Tadek Solarz

Edwin Vlems

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s